Een kleine ondernemer in Namibië vraagt Stichting Hanasaneye om steun. De stichting beantwoordt zo'n verzoek en vanuit onze doelstelling kunnen wij het opzetten, ontwikkelen en gedeeltelijk financieren van het beginnende bedrijf ondersteunen.


Nailoke Solar Energy

Als de zon schijnt kun je met deze solar-stove koken en brood te bakken; de voeding wordt in de houten bak gelegd, de glazendeksel gaat dicht en de plaat met aluminiumfolie erop, wordt zo gesteld dat de zon voldoende warmte produceert om te kunnen koken .
Daardoor wordt er door de gebruiker minder hout of andere brandstof verbruikt, wat ook gunstig is voor de omgeving (minder vervuiling).

Naast het bouwen en verkopen van de Solar Stoves bouwt Nailoke samen met de buurvrouw haar eigen huis. Hier wil zij ook haar werkplaats gaan inrichten, waardoor zij geen andere ruimte meer hoeft te huren (kostenbesparend).
Met behulp van onze stichting heeft Nailoke de materialen kunnen aanschaffen waarmee zij haar Solar Stoves kan produceren.

Onze activiteiten in Namibië worden mogelijk gemaakt door de schenkingen van particulieren en bedrijven. Hartelijk dank daarvoor!